čtvrtek 27. září 2012

rebelové ODS

No, tak se nám dnes setkají "rebelové z ODS", jak je překřtil tisk s předsedou ODS a premiérem v jedné osobě.
Je to trochu nepřehledné, who is who a jak se zpívá v jedné písni "rád bych si byl jist, kdy jsme čistý list ... a kdy viníci". Zde se to tak nějak dynamicky mění.
Snaha nezvýšit DPH je jistě chvályhodná, privatizační snahy šestice "rebelů" jsou již problematičtější. Proč by proboha stát neměl vařit pivo, když je to vysoce zisková činnost a jednorázové prodání za nízkou cenu spíše připomíná tunel ? Mají snad "rebelové" na těchto aktivitách zájem ?
Stát rovněž jezdí na kolejích v drtivé většině zemí a vyšší zdanění u osob nad Xnásobkem mzdy je spíše symbolickým solidárním krokem, který nepředstavuje vytržení trnu z paty. 
Nevím, co přesně "rebelové" sledují, ale potopit svou vlastní vládu ? Nečas zdá se se rozhodl přestat být jelimanem, takže případný pád vlády zcela jistě sejme i "rebely".
Navíc celková pozice našich "pravicových" stran není zrovna záviděníhodná.
Dovedu si představit další kolo - ODS se pracně dohodne sama mezi sebou a pak vyrazí TOP09, že s tím nesouhlasí. To ještě bude radosti - jiné strany se musejí jen smát, jak jim to současná vláda ulehčuje, stačí jim jen držet ústa a krok a vítězství je celkem jisté.
A pokud to "rebelové" chtějí nechat až na krajské a senátní volby, pilně si uřezávají větev sami pod sebou.

Žádné komentáře:

Okomentovat