pondělí 29. dubna 2013

NWR lidumil z Ostravy

Nebudu uvádět jméno, myslím, že je dostatečně známé, učiněný Mesiáš, adoruje jej polovina Ostravy

Fakta ze známých veřejných zdrojů: uhelnou společnost vlastní, no hádejte kdo. Cca 40.000 ostravských bytů, které patřily OKD (za socialismu to bylo jedno, státní či OKD byt...) mu spadlo do klína s podmínkou přednostní privatizace současným nájemníkům. No, klička jednoduchá - tak se privatizovat NEBUDE. O fintách uhelných vláků do Polska a zase zpět se vyprávějí legendy a tak by se dalo pokračovat.
No, s jídlem roste chuť. Tuším včera chudák oznámil ztrátovost (či propad zisku, nevím přesně) v těžební společnosti, načež sebral manažerům 10% platu a hormíkům příspěvek na dovolenou. Jsem velmi zvědav, až se zase hospodaření zlepší, tyto benefity budou dělat co... ?
Ale proč to píšu - dnes dle iDNES (hezké spojení, že ?) koupil vydavatelství Economia, chudák nemajetný. Což o to, udělalto chytře a porazit AgroPenamBůhvícovšechno magnáta je majstrštych. Asi si tím vyrobil nepřítele, ale co na tom, ať se kluci perou. Trik to byl celkem jednoduchý, obešel fondy a še za vlastníky fondů. Tedy domýšlím, že de facto koupil vydavatelství oklikou, ale co, má s tím zkušenosti s NWR vs. OKD.
Co mě děsí víc je to, že za chvíli nebude co číst. iDNES a Lidovky - jeden vlastník. Nyní hosporářky a Respekt v českých rukou, no, tak CNN a BBC asi ...

Žádné komentáře:

Okomentovat