středa 24. dubna 2013

Miloš, Petr a Karel ... a Slovensko

...a i jiné země.
Například Rakousko, ať nechodíme daleko, že ...

Bylo nebylo. V jedné zemi strategického bezvýznamu vyhrál přímou volbu kladeče věnců Miloš, to bylo za vlády Petra Modrého, kterému zdatně přerůstá přes hlavu občas místokrál Miroslav, pardon, Karel.
Miloš vyhrál poctu šéfa bez reálné moci všelijak, například poukazem na jinakomluvící okolní země. Trocha ironie nezaškodí, takže o tutéž poctu se ucházel i Karel, jenž má k daným zemím trochu většího významu blíž i personálně.
A pak tu byl ještě bývalý hradní pán, to je kapitola sama pro sebe, ale zde si vystačíme jen s tím, že jeho velmi loajální choť utrousila něco o Karlově manželce současnominulé, s přestávkou jeden čas bývalé.
No, přísloví říká "plivni muži na jeho ženu a ..." dál to znáte.
Karlova choť prý neumí česky... No, ono to ani u otce zakladatele nebylo v tomto směru snadné, ale kámen byl vržen, špína ulpěla a Miloš vyhrál. Shodou okolností je daná dáma, která toto vyřkla Slovenkou.
Inu, rozmyslel se jeliman, že nebude jelimanem a dobré účty dělají dobré přátele, tak šup s Livií do Bratislavy. Ale ouha, Karel je proti. Skoro by se dalo říci "chudák Petr", nicméně ta silná slova o interpretaci Ústavy, o tom, kdo je či není kariérní diplomat jsou již poměrně nudná.
Kdo se s kým domluví, nedomluví, kdo si co vytrucuje, odejde z vlády či tak ... No, osobně si myslím, že odchod KarloMirka z vlády kvůli takovémuto tématu je trochu vydírací, ale určitě by to byla elegantní snaha svalit vše zlé na Petra. Není nad dobré parťáky...
Úplně se zapomíná na taktnost, tedy že velvyslanec se pokud vím předjednává s druhou stranou a na pozadí této bezvýznamné bitvy o velvyslance u našich exbratrů zcela tiše pro(mopro)jde Saša v Izraeli, hmmm ...

Banana republic ...

Žádné komentáře:

Okomentovat