pátek 9. března 2012

pár pravidel

Vítejte a hezké počtení vám všem. Snad se vám zde bude líbit ... :)

Z důvodů "technologických" doplňuji per blog:  ano, každý rozumí politice a souvisejícím oborům, to vše nejlépe u piva.

Pro začátek stačí, když se mrknete na mé vaření a nahradíte pár klíčových slov :)

No a dále

a) za svým názorem zde publikovaným si stojím. Většinou se snažím o problematice přemýšlet, nejde tedy o ad hoc okamžité reakce. Jelikož nemám patent na rozum, rád zde z principu věci budu diskutovat, a tedy posouvám vědomě hranici moderování příspěvků trochu níž.
  • diskusi vulgární, urážlivou, osobně útočíci mažu. Vulgarita, vyznání, politická příslušnost, rodinný stav či podobné narážky nejsou argumentem. Tečka.
  • moderované příspěvky nesouhlasící "pouštím", i když s nimi nemusím souhlasit. Čtenář si vybere sám. Moderací příspěvků "eliminuji" stěžovatele "z principu", kterým tímto vzkazuju - "nemá to okamžitý efekt - běžte jinam"
  • pokud je příspěvek k diskusi zajímavý, snažím se diskutovat věcně. Věřím, že diskusí se tříbí názory.
b) rozlišuji mezi "myslím si", "převzal jsem z ...", "je všeobecně známo" (to už je ošidné), "dovozuji" (co z toho dle mého názoru plyne) či "jak je dáno" (zákonem, jeho interpretací, nařízením, rozsudkem, ústavou ...)

c) pokud zjistím, že jsem se mýlil, rád to v diskusi přiznám. Jen vůl nemění názory :).

d) opět platí, že zmýlená platí - mohu se splést při mazání. Máte-li pocit, že se tak stalo neprávem, zkuste nejdřív svůj názor napsat trochu jinak nebo se vžít do role moderátora. Bude to občas rychlejší než sáhodlouhé vysvětlování. Pokud spor trvá, vězte, že konečné slovo mám v tomto případě já, nikoliv proto, že bych měl nutně pravdu, ale protože je to "můj" blog :)

e) slušnost nelze podchytit řadou přesných pravidel. Budu dělat maximum pro to, abych odpovídal nebo nemazal neopodstatněně. Míru slušnosti čekám i od vás, koneckonců nikdo vás toto nenutí číst :)

Žádné komentáře:

Okomentovat