sobota 17. listopadu 2012

Izrael vs Hmas

Tak tento blábol reaguje jednak na blog pana Olšera a pak článek na ajiDnes

Obdivuju Mossad, vědět, že v budově už nikdo není (zabít egyptského premiéra by vedlo k porušení křehkého příměří, co už je po odstranění Mubaraka tak jako tak na vážkách) a varovat tímto způsobem Hamas, že legrace skončila, no ... tomu říkám výborné informace. Nepochybuji o tom, že jestli Hamas nepřestane, jejich vůdce bude výstražným způsobem zabit.
Ne nadarmo se říká, že Mossad musí být první či druhá nejlepší tajná služba na světě, jinak by nebylo ani Izraele.
Myslím (cogito, ergo sum - i když někdy myslet znamená rovněž houbičky vědět), že je to také nepřímé varování pro Írán, zde tak s panem Olšerem (odkaz je nahoře) ne zcela souhlasím, možná tato tvrdá akce, se kterou tedy sympatizuji je jen uvolněním si rukou k přípradnému úderu, ke kterému podle všeho existuje tichý souhlas mocností...
Neboť Židé útočit o šábes ? No, to už musí být, nechtěli poskytnout strategickou výhodu, kterou by nepřítel bez rozpaků či ohledů využil jako slabost.
Rovněž mobilizace je zneklidňující, ve Svaté zemi a přilehlých oblastech bude ještě veselo :(.
Nicméně ano, nechat nepřítele, aby se vyzbrojil, to se nevyplácí.A mít "pátou kolonu v zádech" také ne.
Osobně se mi líbí velice citace vojína v článku pana Olšera , takže zřejmě bude záležet hlavně na tom, jak se zachová Mahmúd Ahmadínežád, neboť Hamas se zřejmě neumravní.
Uvidíme, dozvíme se to určitě "the day after", kdy si Irán bude diplomaticky stěžovat v OSN ...

2 komentáře:

  1. no, a je to tady, válka nervů dle ČT24. Asi dojde k pozemní válce ...

    OdpovědětVymazat
  2. ano, jak říká pan Olšer, jsou užívány lidské štíty.
    Já bych šel dál - když někdo užívá teroristické metody a ukrývá se za dítě, zaútočí "chytrostí" v šabatu a ve svém svátku (Ramallah) požaduje klid zbraní, je to ZBABĚLEC. Takže za smrt dětí není odpovědný Izrael, ale zbabělec, co nejdříve přes varování odpálil raketu a pak si před sebe dal dítě s příslibem "mučednické smrti". Hovado to je. Nebo chcete-li - křivák.

    OdpovědětVymazat