sobota 4. srpna 2012

hm, návrat medvěda ?

Zajímavý rozhovor je dnes v iDNES,kdypředseda těch "právných" demokratů, sociálních,komentuje stav.No, jistě, kritizuje i zvířata, na paškál si bere LEVa 21 i jezevce z Vysočiny. Zajímavé je, že oba byli předsedy té samé strany, kterou teď vede (?) ten zpovídaný pán.
no, jednu věcmu nelze upřít, má pravdu vtom, že oba protivníci loví ve vodách socdem, které ona považuje za své výsostné a jsou to v podstatě strany jednoho muže.

Nicméně ... zdá se, že jezevec má  poměrně slušné šance postupu do druhého kola. Zajímavé je, že k němu sami přicházejí někteří lidé ze socdem. No, nemusí jít zrovna o andílky, ale ukazuje to na to, JAK na tom socdem je a jak se strana staví ke kostlivcům, o kterých se cvrdlikalo neveřejně již dlouho. Je sice otázkou, zdali jezevec nevylezl z nory již trochu pozdě, ale hyn sa ukáže. No, kritizovat či pomlouvat jiné je snadnéa hlas lidu je poměrně vrtkavý, alejedno si troufám předpovědět - bude-li "klasická" socdem postupovat tak, jako doposud, tak na Hradě nebude sedět "jejich" kandidát.
Možná je pravdou i to, že není příliš velká poptávka po"okoukaných" tvářích 90.let, ale stejně taková je i zkušenost s krásnými, čistýmia novými stranami,ať už je to politická strana jako odbor v rámci jedné soukromé firmy,co měla zajišťovat nové projektyx, nebo ikonografické strany s fajfkou v čele a mazaným pragmatikem.
Náš současný hradní pán se o jezevci vyjadřoval zvláštně-  že je těžké se s ním dohodnout, ale co sejednou pracnědohodne,to se také dodrželo. Skoro se rouhačsky chce říci "zlatá opoziční smlouva", neboť dnes už se ani nezhasíná a rozkrádá se tak bezostyšně za denního světla až hrůza. Ale nelze muupřít, že si dal vždy pořádně záležet na daném slově.
Každopádně to bude ještě docela veliká legrace a v současné doě, kdyse každý bojí, co na něj jak praskne je hezké sledovat, komu ty nervy jak praskají. Velmi poučné :).

Žádné komentáře:

Okomentovat